Indonéský sváteční salát
16.12.2010
500 g zeleniny a ovoce (okurka, lilek, ananas, jablko, pomeranč nebo grapefruit aj.), papričky chilli, půl lžičky sardelové pasty, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rybí omáčky), 1 lžíce citrónové šťávy.
Jak na to:Ovoce a zeleninu nakrájíme na tenké řezy či kostky, popřípadě rozdělíme na dílky. V mixéru zpracujeme chilli, cukr, rybí omáčku, citrónovou šťávu a trochu vody. Dobře promícháme se zeleninou a ovocem a necháme rozležet.
Podobné recepty:Jahodový salát, Sváteční celerový salát s koňakem, Sváteční rybí salát, Sváteční kuřecí salát s červenou řepou, Pikantní telecí dušená játra po Indonésky (hati masak bumbu)