Bylinkové vepřové kotlety

4 vepřové kotlety (cca po 200 g), 3 větší cibule, barevné papriky, 100 g žampionů, 3 PL oleje, 2 lžíce másla, 4 stroužky česneku, 1 lžička šalvěje, 1 ČL tymiánu, 1 lžička rozmarýnu, mletý pepř, sůl
Jak na to:Z kotlet odkrojte tučné okraje, místy nařízněte (aby se při pečení nekroutilo), slabě naklepeme, osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olej s máslem, přidejte nadrobno posekané bylinky, oloupaný česnek a kotlety. Opékejte z každé strany 7-8 min, přičemž kotlety stále obracejte. Papriku očistěte, pokrájejte na proužky, cibuli a žampiony nakrájejte na plátky. Vše vložte k masu, zakryjte a duste do měkka.
TIP: Podávejte s opečenými brambory, vařenou rýží, salátem nebo tmavým chlebem.
Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami, Vepřové kotlety na pomerančích, Vepřové kotlety na hořčici