Tvarohovo - ovocná žemlovka

sendvič, mléko, vejce, tvaroh, meruňkový (jablečný nebo hruškový) kompot, vanilkový cukr, moučkový cukr, rozinky, máslo, tuk na vymazání mísy, sůl
Jak na to:Tvaroh smíchejte s vanilkovým a moučkovým cukrem (podle chuti) a přidejte k němu rozinky. Kompot slijte a nechte okapat. Do mléka dejte špetku soli, celé vejce a vymícháme. Vymažeme pekáč nebo mísu z vojenského skla. Nakrájený sendvič po jednotlivých plátcích namáčejte do mléka a ukládejte na dno vymazané mísy. Na vrstvu sendvičů dejte polovinu tvarohu, opět sendviče, druhou polovinu tvarohu, okapané ovoce a zbytek sendviče. Vrstvy můžete podle množství a chuti měnit. Pokud vám zvýšilo mléko, vylijte ho do mísy. Rozpuštěné máslo nalijte na vrchní vrstvu a dejte péct do předem vyhřáté trouby.
Podobné recepty:Žemlovka, Obrácená tvarohovo-ovocná bublanina, Cyklistická žemlovka, Tvarohová žemlovka, Tvarohovo-ovocná Dobrůtka