Žemlovka
22.7.2008
Toastový chleba, máslo, 2 vejce, cca 1/4 l mléka, zakysaná smetana, 4 jablka, 1/2 vanilkového pudinku, cukr, skořice, rozinky
Jak na to:Mléko rozšleháme s vejci a do máslem vymazané zapékací misky narovnáme jednu vrstvu toastového chleba namočeného ve směsi. Posypeme jablky, pocukrujeme, posypeme trochou skořice a rozinkami a na jablka rovnoměrně rozdělíme oslazenou zakysanou smetanu smíchanou s půlkou pudinkového prášku (nevařit) a na no dáme druhou vrstvu toastového chleba namočeného v mléce s vejci. Můžeme dát navrch ještě kousky másla, ale nemusí se. Pečeme dozlatova. Ze smetany vznikne výborný krém a žemlovka je vláčná.
Podobné recepty:Cyklistická žemlovka, Tvarohová žemlovka, Žemlovka, Špenátová žemlovka, Špenátová žemlovka