Tvarohovo-ovocná Dobrůtka

10.4.2012
Potřebujeme:

Těsto: 120 g krystalového cukru, 150 g polohrubé mouky, 2 dcl mléka, 2 dcl oleje, 3 vejce, půl balíčku prášku do pečiva a kakaového prášku
Náplň: 3 nízkotučné tvarohy, 150 ml smetany na šlehání, 50 g moučkového cukru, 2 bal.vanilkového cukru, 10 g želatiny
Ovoce: 1 velká konzerva broskví a 2 jahodové konzervy
Poleva: 1 l vody nebo šťávy z kompotu, 2 Zlaté klasy, 120 g kryst.cukru a jeden Tang

Jak na to:

Ovoce si předem scedíme. Do misky si dáme mouku, cukr, žloutky, mléko, olej, kypřící prášek, kakaový prášek a nakonec ušlehaný sníh z bílků a promícháme. Těsto dáme na vymazaný a vysypaný plech. Připravíme si želatinu podle návodu. Zatím si tvaroh utřeme s práškovým cukrem. Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem a spolu smícháme. Přidáme přichystanou želatinu a vše smícháme. Připravenou nádivku rozetřeme na vychladlé těsto a poklademe ovoce.

Poleva: Vodu nebo kompotové šťávy uvaříme se Zlatými klasy, cukrem a jedním Tango (např. broskvovým).
Horkou polevu nalijeme na ovoce. A dáme do lednice

Podobné recepty:

Tvarohovo - ovocná žemlovka, Obrácená tvarohovo-ovocná bublanina, Tvarohová dobrůtka, Ovocná pěna, Tvarohovo-salámová pomazánka