Ořechový věnec

300 g hladké mouky, 200 g hrubé mouky, na hrot nože soli, 20 g droždí, 30 g cukru, 60 g másla, 2, 5 dcl mléka, 2 žloutky
Náplň: 100 g másla, skořice, moučkový cukr, 150 - 200 g mletých vlašských ořechů
Nejprve si připravte kvásek, nechte ho vykynout. Do mísy vsypte prosátou mouku, cukr, sůl, rozpuštěné máslo, žloutky a s vlažným mlékem vypracujte těsto a kvásek. Nechte dobře vykynout a pak ho rozválíme na plát, potřete rozpuštěným, ale polotuhé máslem (abychom ho mohli dobře natřít v silnější vrstvě). Těsto posypte směsí ořechů, cukru a skořice, sviňte uložte na plech, stočte do kruhu a po povrchu trochu nařízněte. Pečte nejprve v horké troubě, potom plamen zmírněte, aby se věnec dobře propekl i uvnitř. Hotový můžete potřít citronovou polevou.
Podobné recepty:Velikonoční věnec, Kynutý věnec, Velikonoční kynutý věnec, Likérový věnec s mandarinkami, Myslivecké knoflíky