Telecí rolky

Potřebujeme:

6 tenkých telecích řízků, 40 g másla, 24 malých cibulek, 2 velké cibule, petrželová nať, šalvěj, majoránka, tymián, 3 rajčata, 1 sklenice suchého vína, 1 šálek vývaru, 1 sklenice madeiry, 1 PL hrubé mouky
Náplň: 250 g mletého masa, 150 g posekaného telecího masa, 1 šálek strouhanky, 0, 5 dcl mléka, 2 šalotky, 2 zelené cibulové natě, posekaná petrželka, tymián, 1 vejce, sůl, pepř, 2 PL másla, 1 lžičku cukru

Jak na to:

Náplň: Mleté maso s posekaným telecím, strouhankou namočenou v mléce, šalotkou, cibulovou natí (vše jemně nakrájené) smíchejte, přidejte tymián, petrželku, sůl a pepř. Nádivku spojte rozšlehaným vejcem. Řízky potřete připravenou směsí, pevně srolujte a zavažte.
Na rozpuštěném másle osmahneme ze všech stran 2 velké rozkrájené cibule dozlatova. Přidejte rolky, petrželku, šalvěj, majoránku, tymián a rozmačkané rajčata a duste 10 min. Zalijte bílým vínem a vývarem, ochuťte, přikryjte a pomalu vařte.
Malé cibulky oloupejte a vařte v trošce vody, do které jste přidali lžíci másla a cukr. Vařte tak dlouho, až zkaramelizují. Masové rolky podávejte obložené těmito cibulkami.
Omáčku přeceďte, na slabém ohni rozmíchejte s Madeirou a zahustíte moukou. Rolky přelijte touto omáčkou a můžete podávat.

Podobné recepty:

Sýrové rolky, Telecí řízky po boloňsku, Telecí panenka v sýrovém těstíčku, Sýr v kapustové listy, Smíšené rolky