Grófova roštěná

25.10.2012
Potřebujeme:

½ kg hovězích roštěnky, 40 g uzené slaniny, 40 g tuku, mletý pepř, sůl, křen, červená řepa

Jak na to:

Hovězí plátky zbavené blan nakrájejte na plátky, které z obou stran naklepeme, na okrajích nařízněte, osolte a opepřete. Slaninu nakrájejte na tenké proužky, osmahneme na rozehřátém tuku, vyberte a odložte na teplé místo.
Ve výpeku z obou stran opečte masové řízky, podlijeme horkou vodou a přikryté duste doměkka. Během dušení občas podlévejte. Očištěný křen a červenou řepu na jemno nastrouhejte. Když je maso měkké, uložte ho na teplou mísu, polijte šťávou z dušení a na každý plátek dejte proužek slaniny, trocha nastrouhaného křenu a červené řepy. Podávejte s opékaným bramborem a kyselou okurkou.

Podobné recepty:

Ďábelská roštěná, Roštěná naruby, Roštěná na znojemský způsob, Roštěná s koprem, Chřestová roštěná