Dušená telecí játra

5.1.2012
Potřebujeme:

800 g telecí jater, 100 g slaniny, 100 g másla, ½ l mléka, 200 ml zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml masového vývaru

Jak na to:

Játra odblaníme a očištěnou namočte do mléka na asi 1 hod.. Slaninu nakrájejte na delší proužky, kterými prošpikujeme osušenou játra. Na pánvi rozpalte máslo a játra na něm opečte z obou stran. Osolte, opepřete, přilijte zahřátý masový vývar, zakryjte a duste na mírném ohni asi 30 min. Když třeba, přilijte ještě trochu masového vývaru. Podušenou játra nakrájejte na plátky, upravte na ohřátou mísu, kterou uložte do teplé trouby. V zakysané smetaně rozmíchejte mouku, přidejte vypečenou šťávu z jater, trochu povařte a nalijte na plátky jater. Do šťávy můžete podle chuti přidat i trochu kaviáru. Podávejte s bramborovou kaší.

Podobné recepty:

Dušená telecí, Špikována telecí játra, Pikantní telecí dušená játra po Indonésky (hati masak bumbu), Pomazánka ze syrové jatry, Toskánská telecí játra