Špikována telecí játra
25.6.2012
800 g telecí jater, 70 g uzené slaniny, 3 rajčata, mrkev, petržel, 220 g cibule, 20 g mouky, 80 g sádla, celý pepř, citronová šťáva, sůl
Jak na to:Omyté játra zbavená žlučovodů, prošpikujeme slaninou, přidáme celý pepř a vaříme v osolené vodě, do které jsme vložili, cibuli a petržel, vše nakrájené na kostičky. Do rozpuštěného másla dáme mouku, osmahneme ji, přidáme rajčata a vývar z jater a zeleniny. Ještě několik minut povaříme, pak dochutíme solí a citronovou šťávou a odstavíme. Játra nakrájíme na plátky a při podávání přelijeme omáčkou, do které jsme přidali nakrájenou zeleninu.
Podobné recepty:Dušená telecí játra, Pomazánka ze syrové jatry, Toskánská telecí játra, Játra s červeným zelím, Játra na benátský způsob