Jednoduché perníčky

Potřebujeme:

½ kg medu, ½ šálku vody, 250 g žitné mouky, 250 g pšeničné mouky, 100 g nadrobno pokrájeného citronátu, 20 g perníkového koření, 20 g jedlé sody

Jak na to:

Med převařte s vodou a nechte vychladnout. Žitnou i pšeničnou mouku prosejte na desku, přidejte citronát, perníkového koření a s medovou vodou prohněťte na tuhé těsto. Nakonec přimíchejte jedlou sodu, těsto zakryjte a nechte 24 hodin odležet. Těsto rozválejte na tloušťku 5 mm, vykrojíme formičkami a pečte na vymaštěném plechu v troubě předehřáté na 200 ° C.

Podobné recepty:

Perníčky, Měkké perníčky, Ořechové perníčky, Perníčky, Vánoční perničky pro paní pavlu