Hovězí s kmínem, zelím a brambory

Potřebujeme:

3 lžíce olivového oleje, 450 g očištěného hovězího roštěnce nakrájeného na tenké proužky, 1 velká oloupaná cibule nasekaná na drobno, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 1 lžíce škrobové moučky, 2 lžíce vody, 200 ml hovězího vývaru, 1 lžička mletého římského kmínu, 3/4 lžičky sušeného tymiánu, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř, 450 g omytého bílého zelí nakrouhaného na jemno, 700 g oškrábaných brambor nakrájených na kostičky, snítky čerstvého tymiánu a proužky červené papriky na ozdobení

Jak na to:

Do vhodné mísy nalijeme lžíci oleje a hovězí maso v něm promícháme. Pak mísu zakryjeme a při nejvyšším stupni opékáme 4 minuty (po 2 minutách maso promícháme). Děrovanou naběračkou maso vyjmeme na talíř a odložíme stranou.
Do mísy přidáme zbytek oleje, cibuli a česnek a při nejvyšším stupni upravujeme další 4 minuty, až cibule změkne. Škrobovou moučky smícháme s vodou do hladké kašičky a přidáme ji k cibuli. Přidáme vývar, kmín, sušený tymián, sůl, trochu pepře, zelí a brambory. Zakryjeme a při nejvyšším stupni dusíme 15 minut - každých 5 minut promícháme.
Do zeleniny přidáme proužky hovězího, zakryjeme a dusíme při nejvyšším stupni ještě 2 minuty. Hotovou směs vyklopíme na velkou nahřátou servírovací mísu, ozdobíme čerstvým tymiánem a proužky papriky a podáváme.

Podobné recepty:

Brambory se zelím, Vepřové na divoko, Bramborová zelí s rajčaty, Kuře a la kachna, Bramborové válečky se zelím a čočkou