Bramborová zelí s rajčaty

Potřebujeme:

500 g hlávkového zelí, sůl, 1 lžička kmínu, olej, sklenička vývaru nebo vody, 4 rajčata, 500 g uvařených brambor, 100 g slaniny, 2 velké cibule, mletý pepř

Jak na to:

Nakrájené zelí promícháme s 1 lžičkou soli a s kmínem a na trošce oleje mírně orestujeme. Promícháme, přilijeme trochu vývaru nebo vody a podusíme doměkka. Potom přidáme na osminky nakrájená a oloupeme rajčata a ještě chvíli podusíme. Uvařené brambory nakrájíme na kostičky a smícháme se zelím a rajčaty. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, vhodila nakrájenou cibuli, orestujeme ji, osolíme, opepříme a smícháme s bramborovou zelím. Můžeme dát na 15-20 min zapéct do trouby, ale není to nutné. Podáváme samostatně nebo ještě přidáme opečenou Jelítka zda náplň do jitrnic.

Podobné recepty:

Zapékaná bramborová zelí, Maso v zeli, Selská krkovička, Sekaná ze zelí, Hlíva s bílím zelím