Sekaná ze zelí

Potřebujeme:

Hlávka zelí, 10 rohlíků, dvě vejce, 20 dekagramů uzeného nastrouhaného sýra, 2 pokrájené a osmažené cibule, 4 rozmačkané stroužky česneku, majoránka, sůl popřípadě koření do mletých mas.

Jak na to:

V osolené vodě uvaříme nakrájené nebo nastrouhané zelí. Scedíme a vymačkáme. Rohlíky nakrájíme, přidáme vejce, sýr, 2 pokrájené a osmažené cibule, česnek, majoránku, sůl, popř. koření do mletých mas. Vše i se zelím důkladně promícháme v míse. Rozprostřeme na vymazaný pekáč a upečeme do zlatova. K tomu je výborná např. bramborová kaše a kyselé okurky.

Podobné recepty:

Salát z kysaného zelí s mrkví, Staročeská zelňačka, Salát z červeného zelí, Bramborové plněné kuličky, Široké nudle se zelím