Hovězí pečeně s bramborovým salátem

5.8.2011
Potřebujeme:

200 g omáčky salsa ve skleničce, 2 lžíce jablečného octa, 1 lžíce worcesterské omáčky, 1 lžíce jemného hnědého cukru, 1 oloupaný a utřený stroužek česneku, 450 g roštěnce nebo zadního hovězího v kuse, 3 lžíce olivového oleje, 450 g oškrábaných malých nových brambor, 3 středně velké odjádřené papriky, zelená, červená a žlutá, nakrájené na tenké proužky, kadeřavá petrželka na ozdobení

Jak na to:

V míse smícháme omáčku salsa, vinný ocet, worcesterskou omáčku, cukr a česnek. V této směsi maso důkladně obalíme, pak mísu zakryjeme a necháme hodinu marinovat.
Mezitím 5 minut povaříme brambory, slijeme je a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na tenké prooužky a odložíme stranou. Maso vyjmeme z marinády a osušíme ubrouskem. Marinádu uschováme.
Ve velké pánvi rozpálíme olej a maso na něm osmahneme ze všech stran po 3-4 minutách. Pak ho vyjmeme a položíme na prkénko. Mezitím na pánvi 5 minut dusíme brambory s paprikou. Přidáme marinádu a dusíme, až je zelenina měkká. Pak pánev odstavíme z ohně.
Pečeni nakrájíme přes vlákna na mírně šikmé plátky a rozložíme je na velký servírovací talíř. Obložíme je směsí brambor a papriky a vše zalijeme vypečenou šťávou. Hotové jídlo ozdobíme petrželkou a podáváme s čerstvými dalamánky.

Podobné recepty:

Hovězí řízek se sýrem, Vídeňský řízek z kuřecích prsou, Naložené hovězí pečené se zeleninou, Řízek s hlívy, Hovězí řízky na opak