Hovězí řízky na opak
17.5.2012
4 ks hovězí roštěnky, 100 g strouhanky, 2 -3 vajíčka, sůl, 1 střední cibuli, 2 - 3 dcl oleje na smažení, 2 dcl vařící vody
Jak na to:Řízky dobře vyklepeme, osolíme a obalíme ve strouhance. Řízky obalené ve strouhance namočíme do rozšlehaných vajíček a smažíme v rozehřátém oleji, ale jen aby se vajíčko opeklo. Vybereme, uložíme do plechu, přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a podlijeme vroucí vodou. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě při 180 C asi 1 hodinu. Podáváme s hranolky, rýží, bramborovým pyré, zeleninovou přílohou nebo podle chuti i s tatarskou omáčkou.
Podobné recepty:Hovězí roštěná s cibulí, Grilované hovězí roštěná s cibulí, Grilovaná hovězí roštěná se sardelovou pastou, Hovězí čínské řízky, Hovězí bifteky