Naložené hovězí pečené se zeleninou

Potřebujeme:

60 dkg zadního masa, celer, 2 kyselé okurky, 1 cibule, 1 mrkev, 3 dl zakysané smetany, 2 lžíce hladké mouky, 4 stroužky česneku, saturejka, 2 hřebíčky, tuk, 5 zrnek nového koření, sůl

Jak na to:

Maso naklepeme, dobře prošpikujte celerem a plátky okurek, osolíme, potřete rozetřeným česnekem a ze všech stran dobře opečte. Cibuli a mrkev nakrájejte na kolečka, přidejte i kostky zbylého celeru, vše lehce osmahneme, podlijeme a nechte dusit. Měkké maso vyjměte a dejte ho samostatně dopéci do trouby. Do šťávy přidejte zakysanou smetanu s rozšlehanou moukou, opepřete a dobře prohřejte. Propasírujte a dochuťte. Maso naporcujeme a přidejte omáčku. Podávejte s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, těstovinami nebo vařenými bramborami.

Podobné recepty:

Hovězí řízky naložené v zelenině, Královská hovězí pečeně, Grilovaná hovězí roštěná s citronem se zeleninou, Řízky pantáty Třísky, Studená okurková polévka