Uzené maso se zelím a brambory

15.7.2011
Potřebujeme:

1 středně velká oloupaná cibule nasekaná na drobno, 450 g očištěného bílého zelí nakrouhané na hrubo, 1 lžička kmínu, 450 g oškrábaných brambor nakrájených na kostky, 100 ml drůbežího vývaru, 450 g uzené vepřové pečeně nakrájené na 8 plátků, 1/2 lžičky soli, čerstvě mletý černý pepř

Jak na to:

Ve velkém vhodném kastrolu smícháme cibuli s olejem a při nejvyšším stupni dusíme 3 minuty, až cibule zesklovatí. Přidáme zelí a kmín a po obvodu kastrolu naskládáme brambory. Přilijeme vývar, zakryjeme a při nejvyšším stupni dusíme 12 minut - po 6 minutách promícháme. Polovinu zelné směsi odbereme a odložíme stranou.
Na zelí v kastrolu rozprostřeme proužky uzeného a rovnoměrně ho zakryjeme druhou polovinou zelí. Zakryjeme a dusíme při nejvyšším stupni 5 minut. Pak výkon snížíme na střední a dusíme ještě 5 minut. Ochutíme solí a trochou pepře, zakryjeme a necháme 5 minut stát. Podáváme se salátem z plátků rajčat a okurek nakládaných v nálevu s koprem.

Podobné recepty:

Brambory se zelím, Liptovské kuličky se zelím, Bramborové halušky se zelím a uzeným , Kapustová polévka , Myjavské kapustice se švestkami