Myjavské kapustice se švestkami
250 g kysaného zelí, 200 g uzené klobásy, 150 g uzeného masa, 1,5 l vody, 5 g sušených hub, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 3 sušené švestky, 1 PL sádla, sůl, kmín, majoránka, mletý černý koření, celý pepř a čerstvý chléb
Jak na to:Omyté uzené maso vaříme ve vodě spolu s houbami a klobásou. Po hodině vaření maso s klobásou vybereme a nahradíme zelím. Přidáme kmín, pepř, celý pepř, majoránka a utřený česnek. Na sádle usmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme do zelňačky. Před dovařením vložíme do zelňačky sušené švestky, odstavíme ji a přidáme na kolečka nakrájenou uvařenou klobásu a pokrájené uzené maso. Podáváme s chlebem.
Podobné recepty:Jablkový salát se švestkami, Bramborová polévka se švestkami, Vepřové kotlety plněné švestkami, Myjavské kobliha, Šišky s mákem a švestkami