Liptovské kuličky se zelím

Potřebujeme:

500 g brambor, 1 cibule, 200 g polohrubé mouky, 1 vejce, sůl, 100 g uzeného oštiepku, 200 g uzeného masa, kvašené zelí, 100 g uzené slaniny, olej

Jak na to:

Cibulku nadrobno nakrájíme a osmahneme na oleji. Přidáme zelí, podlijeme zelná šťávou a půl hodiny dusíme. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a umeleme v mlýnku na maso. Uzené maso umeleme spolu s oštiepkem a prohněteme, čímž vytvoříme nádivku. Z mletých brambor, vajíčka a mouky vypracujeme bramborové těsto. Slaninu nakrájíme a osmahneme. Bramborové těsto plníme nádivkou a tvarujeme kuličky. Vaříme je asi 15 minut ve vroucí a osolené vodě. Uvařené kuličky promícháme se zelím a polijeme slaninou.

Podobné recepty:

Karbanátky z liptovské salámy, Zeleninové karbanátky, Masové kuličky s kysaným zelím, Střapaté bramborové kuličky, Brambory se zelím