Karbanátky z liptovské salámy
31.8.2012
0,5 kg Liptovské salámy, 2 ve slupce uvařené brambory, 2 vajíčka, 1 cibuli, hladkou mouku, strouhanku, olej na smažení, sůl, pepř, majoránku
Jak na to:Liptovskou salám a v slupce uvařené brambory umeleme. Na pánvi dozlatova opražíme cibulku a přidáme do pomleté směsi, spolu z dvěma vajíčky. Směs osolíme, opepříme a přidáme majoránku. Pokud se zdá být směs řídká můžeme přidat trochu strouhanky. Z připravené směsi formujeme karbanátky, které obalíme v trojobalu a smažíme.
Podáváme s brambory, nebo zeleninovým salátem.
Falešné karbanátky, Zeleninové karbanátky, Karbánátky v leču z brmborem, Šunkovo-sýrová roláda, Grilované karbanátky