Houbové bramboráky
12.7.2011

40 dkg kvalitních hub, 20 dkg kysaného zelí (váha po vymačkání vody), 30 dkg syrových brambor, 5 vrchovatých lžic hladké mouky, 5 stroužků česneku, sůl podle chuti, 3 vejce, 1/2 lžičky pepře, 3 až 4 lžičky majoránky,olej na smažení
Jak na to:Houby nastrouháme nahrubo, brambory na jemno, ze zelí vymáčkneme vodu a nasekáme. Přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme.
Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Hotové pokládáme na ubrousky, které nám vysají přebytečný tuk.
Oběd Pepka námořníka, Smažené houbové řízky, Okurkový salát s paprikou, Těstoviny s játry a žampiony, Bramboráky z houskového knedlíku