Oběd Pepka námořníka

Potřebujeme:

brambory,kdo rád cuketu -místo 1/3 brambor dá cuketu, 2-3 vejce,česnek,pepř, majoránka,sůl, hladká mouka, olej na smažení, 1 balení mraženého špenátu-nejlepší je ten se smetanou, cibule, 1 vejce

Jak na to:

Těsto si připravíme jako na klasické bramboráky.Brambory spolu s cuketou a česnekem nastrouháme najemno na robotu,přidáme majoránku,pepř,sůl,potom 2-3 vejce-záleží na množství brambor a zahustíme moukou.Na oleji smažíme dozlatova bramboráky.Mezitím si v malém hrnci na oleji zpěníme nakrájenou cibulku,přidáme špenát a pomalu pod poklicí dusíme do úplného rozmrznutí.Zamícháme 1 vejce,hned jak se srazí odstavíme a dochutíme solí,event.pepřem .Ještě teplé bramboráky podáváme potřené slabou vrstvou špenátu-asi jedna lžíce na menší bramborák.

Podobné recepty:

Sladká rýže, Halušky s nivou, Za vteřinku zeleninový salát, Krůtí maso se žampiony, paprikou a těstovinami, Hubnoucí zeleninový salát