Vepřové kotlety s fazolemi

Potřebujeme:

2 lžíce rostlinného oleje, 4 vepřové kotlety z pečeně asi po 200 g, bez tuku, 1 velká oloupaná cibule jemně nasekaná, 4 středně velké očištěné mrkve nakrájené na kolečka, 2 oloupané a utřené stroužky česneku, 400 g konzervovaných krájených rajčat, 2 lžíce jemného hnědého cukru, 1/2-1 lžička strouhané pomerančové kůry, 1 lžička soli, čerstvě mletý černý pepř, 350 g mražených mladých koňských fazolí, sekaná čerstvá máta a snítky máty na ozdobení

Jak na to:

V žáruvzdorném kastrolu nebo v hluboké pánví s pokličkou rozpálíme olej a vepřové kotlety po každé straně 5 minut opékáme. Pak je vyjmeme a uložíme na teplé místo.
V kastrolu nebo pánví ponecháme pouze lžíci tuku a na něm osmahneme do zlatova cibuli. Přidáme karotku a česnek a smažíme 5 minut. Přidáme rajčata, cukr, pomerančovou kůru, sůl a trochu pepře a přivedeme k mírnému varu. Přidáme kotlety a pod pokličku dusíme na mírném ohni 10 minut. Přidáme fazole a znovu přivedeme k varu.
Zakryjeme a na středne velkém plameni dusíme 20 minut, dokud není maso měkké. Maso se zeleninou ozdobíme sekanou i celou mátou a podáváme s tlustými krajíci křupavého bílého chleba.

Podobné recepty:

Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami, Vepřové kotlety na pomerančích, Vepřové kotlety na hořčici