Hovězí roláda Eurobak

Potřebujeme:

Hovězí roštěná, mleté maso, vejce, slanina, olej, česnek, škrob, strouhanka, sůl, pepř, zázvor

Jak na to:

Hovězí roštěnec rozkrojíme na slabý plát, lehce naklepeme, opepříme, osolíme, potřeme rostlinným olejem a posypeme špetkou škrobu (solamylu), který lehce vetřeme do masa.
Smícháme mleté maso s jedním vejcem, strouhankou a prolisovaným stroužkem česneku, osolíme, opepříme a pro výraznější aroma dochutíme trochou zázvoru.
Důkladně promíchanou směs takto rozetřeme na připravený plát masa. Poklademe na tvrdo uvařeným vejcem, plátky slaniny, svineme a převážeme nití.
Roládu položíme na rošt, mašlovačkou lehce potřeme a na dno nádoby nalijeme cca 1 dcl vody. Pečeme 50 - 60 minut při teplotě 180°C do měkka. Během pečení můžeme 2-3x odklopit víko a roládu potřít štávou vypečenou z masa ze dna nádoby.
Hotovou roládu servírujeme s bramborovou kaší a kompotem nebo salátem.

Podobné recepty:

Plňená roláda, Hovězí roláda na červeném víně, Hovězí roláda, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky