Vepřové plátky na žampionech

Potřebujeme:

6 vepřových plátků (kýta), 2 cibule, sádlo, sůl, pepř, kmín, bio bujon, instantní jíška Knorr, světlá i tmavá, žampiony v plechovce, ty větší

Jak na to:

Maso nařízneme, aby se nekroutilo. Naklepeme. Na sádlo dáme cibulku. Postupně dáváme plátky masa, které jsme osolili a opepřili. Orestujeme je z obou stran. Dusíme ve vlastní šťávě. Máme li všechny plátky zatažené, podlijeme horkou vodou. Přidáme kmín, přiklopíme a dusíme. Na dochucení použijeme kousek bujonu. Kdo nevaří pro děti, může dát i v kostce šťávu k vepř. masu. Vysypeme plechovku žampionů. Ještě chvíli povaříme.Zahustíme světlou jíškou a maličko tmavou. Můžeme i jen hl. moukou zamíchanou ve vodě.Podaváme s rýží.

Podobné recepty:

Francouzské vepřové na žampiónech, Vepřové plátky s ementálem, Vepřové plátky s pečenými brambory, Vepřové s česnekem a nivou, Telecí plátky na žampiónech