Vepřové plátky s ementálem
26.8.2008
4 vepřové plátky z kýty, 150 g sýra ementál (nakrájený na tenké plátky), 20 g oleje, 150 g tatarské omáčky, 1 lžíce nasekané petrželky, sůl, mletý černý pepř dle chuti
Jak na to:Vepřové plátky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme olejem. Po obou stranách 5 minut grilujeme. Na opečené plátky masa poloľíme plátek ementálu, který musí být užší a kratší než řízek a znovu grilujeme, až se sýr začne tavit a roztékat.
Hotové podáváme na teplých talířích s vařenými brambory a tatarskou omáčkou. Nakonec ozdobíme sekanou petrželkou.
Vepřové plátky s pečenými brambory, Vepřové s česnekem a nivou, Zapečené vepřové řízky s medem, Zapečené vepřové řízky s medem, Vepřové řízky s jablky