Treska dušená na zelenině

25.4.2008
Potřebujeme:

800 mražené tresky (nakrájené na 4 porce), 1 cibule (nakrájená nadrobno), 1 zelená paprika (zbavená jader, nakrájená na proužky), 2 mrkve (očištěné, nakrájená na kolečka), 150 g konzervované kukuřice, 250 ml bílého vína, 1 bobkový list, 2 lžíce hladké mouky, 4 lľžíce oleje, špetka mletého pepře, 150 ml vody, sůl dle chuti, 1-2 lžíce sekané petrželky

Jak na to:

Na pánvi rozpálíme olej, přidáme nakrájenou cibuli, papriku a 30 vteřin opékáme. Pak přidáme nakrájenou mrkev, mouku, bobkový list, sůl, mletý pepř, promícháme, zalijeme vínem smíchaným s vodou a uvedeme do varu. Oheň zmírníme, vložíme porce ryby a pod pokličkou dusíme doměkka. Nakonec přidáme scezenou kukuřici a dusíme 2-3 minuty. Ozdobíme sekanou petrželkou.
Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

Podobné recepty:

Zapékaný kapr nebo treska, Treska trochu jinak, Treska na zelenině se smetanou, Dušená jehněčí kýta, Játra dušená na červeném víně