Játra dušená na červeném víně
11.11.2011
400 g jater, 20 g sádla nebo oleje, 40 g cibule, 2 malé papriky (zelenou a červenou), 1 PL mletého zázvoru, červené víno na podlévání, petrželku, sůl
Jak na to:Cibulku a papriku nakrájíme nadrobno. Opražíme na oleji nebo sádle. Když cibule zesklovatí, přidáme zázvor. Dobře ho v zelenině rozmícháme. Játra propláchneme a necháme okapat. Pak ji nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme ji na opražené cibuli a papriku, orestujeme a nakonec podlijeme vínem. Dusíme do měkka. Před podáváním do jídla vmícháme nadrobno pokrájenou petrželku a osolíme. Podáváme s bramborovými plackami. Zdobíme petrželkou a červenou paprikou.
Podobné recepty:Vepřová játra na červeném víně, Vepřová játra na červeném víně, Kuřecí játra na červeném víně, Kuřecí játra narychlo, Husí játra s hruškami