Kantonské hovězí kostky

Potřebujeme:

250 g mladého libového hovězího masa, 1 malá cibulka, 1 malý celer, 1 kávová lžička hladké mouky smíchané s bílkem. Omáčka: 2 polévkové lžíce vody, 3 polévkové lžíce sójové omáčky, 2 polévkové lľíce sherry, 1 polévková lžíce cukru, 2 kávové lžičky soli, 2 kávové lžičky mouky smíchané s 1 polévkovou lžící vody, špetka pepře a glutasolu (vegety), olej na smaľení.

Jak na to:

Maso nakrájíme na malé kousky, posolíme a obalíme v uąlehaném bílku s moukou. Cibuli rozkrájíme na plátky a celer na kostičky. Namícháme přísady do omáčky. Dobře rozehřejeme olej a ponoříme do něj maso, aby změnilo barvu (nejméně na 20 vteřin). Na druhé pánvi rozehřejeme jednu polévkovou lžíci oleje a opékáme na prudkém ohni cibulku a celer (asi 1 minutu), zalijeme připravenou omáčkou, zamícháme a necháme krátce povařit. Nakonec přidáme okapané maso, zamícháme a podáváme.

Podobné recepty:

Hovězí maso s pestrou zeleninou, Selská hovězí polévka, Burgundské hovězí, Hovězí závitky s vejcem, Hovězí guláš netradiční