Burgundské hovězí

Potřebujeme:

půl láhve burgundského červeného vína, 1,5 kg jemného hovězího masa, 200 g uzené slaniny, 400 g mrkve, 400 g cibule, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 1 větvička tymiánu, 4 lžíce arašídového oleje, petrželka, mouka, sůl , pepř, 1 - 2 kostky hovězího bujónu

Jak na to:

Na oleji opečeme na větší kousky nakrájené hovězí maso, na kostičky nakrájenou slaninu, mrkev, cibuli a česnek. Když je maso dozlatova opečené, poprášíme ho moukou a promícháme. Celou směs polijeme vínem, osolíme a přidáme pepř a bobkový list. Necháme dusit 2,5 hod. Na závěr přidáme kostky bujónu. Jako přílohu podáváme těstoviny, rýži, vařené brambory.

Podobné recepty:

Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky, Hovězí polévka s těstovinami, Hovězí řízek Dubarry, Hovězí se slaninou