Omáčka z kedlubny

6.5.2008
Potřebujeme:

1 menší kedlubna gigant nebo 2 normální kedlubny,1 kysaná smetana, hladká mouka, sůl, pepř

Jak na to:

Kedlubnu nastrouháme na hrubo, zalejeme 2 hrníčky vody a necháme 5 minut povařit, osolíme, opepříme, přidáme kysanou smetanu, v kelímku od smetany rozmícháme 2 - 3 lžíce hladké mouky se studenou vodou - záleží jak chcete mít omáčku hustou a vlijeme do kastrolku s vařící se kedlubnou. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 5 minnut a můžeme podávat. Jako přílohu podávám knedlík a karbanátek.

Podobné recepty:

Kedluben s arašídovou omáčkou, Kedlubnový salát s olivami, Plněné kedlubny, Plněné pečené kedlubny s omáčkou, Kedlubnová polévka