Vepřové kotlety na bambusu
350 g vepřových kotlet, stejné množství mladých bambusových výhonků, 1 polévková lžíce sójové omáčky a bílého sladkého vína, 1 kávová lžička posekané cibulky, škrobové moučky a soli, půl lžičky glutasolu (vegety), 1 šálek polévkového vývaru, olej
Jak na to:Maso nakrájíme na malé, podélné kousky, bambusové výhonky na kostičky. Na pánvi s rozpáleným olejem (jen aby pokryl dno), nejdříve rychle opečeme maso, poté přidáme cibuli, cukr, víno, bambusové výhonky, sójovou omáčku, sůl a polévkový vývar a vše vaříme 15 minut pod pokličkou. Pak zesílíme oheň a přidáme škrobovou moučku rozmíchanou s glutasolem ve třech polévkových lžících studeného vývaru. Mícháme, až vše zhoustne a ihned podáváme.
Podobné recepty:Křehké vepřové kotlety, Vepřové kotlety po normandský, Zapečené kotlety s olivami, Vepřové kotlety na pomerančích, Vepřové kotlety na hořčici