Úhoř z an-chuej

13.5.2008
Potřebujeme:

500 g čistého úhořího masa, 1 polévková lžíce sójové omáčky, 1 kostka polévkového koření, 1 polévková lžíce sherry, po 1 kávové lžičce soli, cukru, mletého zázvoru a škrobové moučky, 2 polévkové lžíce vepřového sádla, 1 šálek polévkového vývaru

Jak na to:

Rozkrájené, vykuchané a vyprané kousky úhoře spařte ve vařící vodě a nechejte okapat. Na pánvi rozpalte jednu polévkovou lľíci sádla a na něm prudce opečte kousky úhoře po všech stranách. Potom přidejte sójovou omáčku, kostku polévkového koření, sůl, cukr a zázvor, zalijte polévkovým vývarem a povařte čtyři minuty. Jakmile maso začne měnit barvu, zahustíte škrobovou moučkou, přidáte lžíci sádla, zamícháte a můžete servírovat.

Podobné recepty:

Úhoř pečený na pánvi, Finský úhoř, Marinovaný pečený úhoř, Úhoř na šalvěji, Úhoř z Chang-čou