Úhoř na šalvěji

9.11.2008
Potřebujeme:

800 g úhoře, sůl. šalvěj, 2 rohlíky, 80 g másla, strouhanka, citrónová šťáva.

Jak na to:

Asi 3 cm dlouhé porce úhoře osolíme a posypeme sušenou, najemno drcenou šalvějí. Rybu navlékáme na jehly střídavě s dílky rohlíků. Na dno pekáčku dáme trochu vody, vložíme rybu na jehle a za pravidelného potírání rozpuštěným máslem pečeme asi 20 minut v dobře vyhřáté troubě. Upečeného úhoře a rohlíky naklademe do vypečené šťávy, posypeme strouhankou a prudce opečeme. Před podáváním pokrm pokapeme citrónovou šťávou.

Podobné recepty:

Úhoř pečený na pánvi, Finský úhoř, Živánská pečeně se šalvějí, Marinovaný pečený úhoř, Mleté maso zapečené s rýží, jogurtem a šalvějí