Zadělávané telecí se zeleninou
13.5.2008

200 gramů telecího masa z plece, 50 gramů másla, 20 gramů cibule, 15 gramů hladké mouky, 30 gramů míchané zeleniny, sůl, zelená petrželka
Jak na to:Na polovině másla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a po všech stranách osmahneme. Mírně podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Přidáme na nudličky pokrájenou zeleninu, osolíme a společně podusíme. Ze zbývajícího másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zředíme šťávou z masa a vodou. Dobře povaříme a nakonec prohřejeme s masem a přidáme zelenou petrželku. Telecí podáváme s rýží nebo těstovinami.
Podobné recepty:Zadělávané telecí, Telecí maso na másle, Telecí medailonky se salátem, Telecí řízky po boloňsku, Dušená telecí