Hruškový koláč

28.5.2008
Potřebujeme:

250g.pol.mouky, 100g.másla, 1vejce, 1 lžíce medu, 2 lžíce rumu, 1 1/2 lžičky prdopeč NA POKLADENí:750g hrušek, 125gšlehačky, 3 vejce, 2 lžíce medu, máslo na vymazání

Jak na to:

Formu vymažeme máslem.Všechny přísady do těsta zpracujeme a formu jím vyložíme.Ponecháme asi 2 cm vysoké okraje.Tsto dáme na 1 hodinu do chladu.Potom jej vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme.Mezitím oloupeme hrušky,zbavíme jadřinců a nakrájíme n tenčí řezy.Šlehačku našleháme dotuha.Oddělíme žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh.Žloutky s medem ušleháme do pěny a vmícháme k nim šlehačku a tuhý sníh.Hrušky rozložíme na těsto a přelijeme vaječnou hmotou. Koláč pečeme,dokud povrch nezezlátne.

Podobné recepty:

Hruškový koláč se skořicí, Kuřecí prsa s rokfortovou omáčkou, Krůtí prsa s rokfortovou omáčkou, Francouzský hruškový koláč, Jablečno-hruškový koláč s marcipánem