Skořicové perníčky
6.6.2008
1 lžíce tekutého medu, 40 dkg hladké mouky, 15 dkg cukru, 15 dkg strouhaných vlašských ořechů, 20 dkg Hery, 1 lžička skořice, 1 prášek do perníku. Náplň: 20 dkg másla, 5 dkg cukru, několik lžic medu, 1 lžička skořice. Poleva: 15 dkg cukru, kousíček rozehřátého másla, několik lžiček černé horké kávy
Jak na to:Zpracujeme na vále v těsto, vyválíme silnější plát, vykrajujeme tvary a pečeme v horké troubě. Upečené necháme několik dní odpočinout a pak spojujeme krémem a poléváme polevou, můžeme zdobit vlašským ořechem. Na náplň utřeme máslo s cukrem a skořicí a pak přidáme trochu medu. Na polevu utřeme vše do hladka.
Podobné recepty:Perníčky, Měkké perníčky, Ořechové perníčky, Perníčky, Vánoční perničky pro paní pavlu