Cibulová polévka z Cardaillacu
16.2.2009
3 cibule, 2 lžíce oleje, 30 g másla, 1 lžička hladké mouky, 1,5 litru vývaru, 1 veka, polévkové koření, pepř, asi 150 g ementálu, sůl
Jak na to:Cibuli nadrobno nakrájíme a osmažíme ji na čásit oleje a másla do růžova. Zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Posolíme, opepříme a necháme nejméně čtvrt hodiny vařit. Sýr najemno nastrouháme. Na plátky nakrájené rozhlíky osmažíme ne zbytku oleje a másla, poklademe je do polévkové mísy, střídavě s vrstvou ementálu. Osmažené houstičky můľeme dát přímo do polévkových talířů a posypat sýrem podle přání. Těsně před podáváním vše zalijeme polévkou.
Podobné recepty:Cibulová polévka, Cibulová polévka, Cibulová polévka s kozími krutony, Cibulová polévka, Cibulová polévka