Úhoř z Chang-čou

500 g úhoře, po 1 kávové lžičce sójové omáčky, cukru, soli, octa, 2 polévkové lžíce škrobové mouky, 1 rozetřený stroužek česneku, 90 g vepřového sádla, 1 šálek vývaru, 1 polévková lžíce (nejlépe) konopného oleje.
Jak na to:Připraveného úhoře rozřežte na malé, podélné kousky, osolte, obalte ve škrobové moučce a v rozpáleném oleji opékejte. Jakmile kousky úhoře začnou žloutnout, nechte je okapat a upravte je na horkou mísu. Ostatní přísady smíchejte nad ohněm, zalijte vývarem, zahustěte jednou kávovou lžičkou škrobové moučky rozmíchané ve studené vodě a vzniklou omáčkou polijte úhoře a zakápněte olejem.
Podobné recepty:Úhoř pečený na pánvi, Finský úhoř, Nudlová polévka z Jang-čou, Marinovaný pečený úhoř, Úhoř na šalvěji