Indické kuře v jogurtu

15.11.2010
Potřebujeme:

Kuře vážící cca 1-1,2 kg, 350 ml jogurtu, 2-3 chilli papričky, 16 velkých stroužků česneku, 1 lžička soli, 1 lžička mleté papriky, 1 velká zelená paprika, 1 lžička zázvoru, 5 lžic sekaných listů koriandru nebo petrželky, 50 g tuku

Jak na to:

Kuře omyjeme a osušíme, stáhneme kůži a rozlámeme je v kloubech. Pobodáme je ostrou vidličkou a vložíme do marinády ze šlehaného jogurtu, mleté a jemně nasekané papriky, zázvoru, chilli, utřeného česneku a soli. (Množství česneku není nadměrné, protože jogurt zmírní jeho ostrost). Marinujeme 10-12 hodin na chladném místě nebo v ledničce, občas obracíme. Do rozpálené těžké pánve vložíme kuře i s marinádou, vmícháme petrželku a okamžitě přikryjeme pokličkou. Opékáme 5 minut na prudkém žáru, pak na středním plameni, dokud se marináda nevysuší na jednu nebo dvě lžíce. Mícháme, dokud se kuře souměrně neobalí, ale pozor nenecháme zhnědnout.

Podobné recepty:

Indické kuře s jogurtem, Indické kuře, Kuře Tikka, Indické kuře v hrnci , Indické kuře