Kuře Tikka
22.5.2012

250 g kuřecích prsou, 125 g bílého jogurtu, česnek, citron, chilli koření, potravinové karotenové barvivo, zázvor, indické koření (koriandr, muškátový ořech, hřebíček, skořice ...), olej, petrželová nať
Jak na to:Originální vaření se realizuje v peci tandori vyhřívané dřevěným uhlím. My však toto jídlo můžeme připravovat i v domácích podmínkách. Větší kousky kuřecích prsou smícháme s jogurtem a kořením, přidáme citron, barvivo, česnek a necháme odležet alespoň dvě hodiny. Na pánev dáme rozehřát olej, maso orestujeme ze všech stran. Osmahneme červenou cibuli a na ni pak naskládáme kousky masa.
Podobné recepty:Kuře na pivě, Nadívané kuře zalité pivem, Zlaté kuře, Uzené kuře, Kuře na soli