Indické kuře v hrnci

Potřebujeme:

Kuře cca 1-1,2 kg, 30 g tuku, 4 rozdrcená semena kardamonu, 2 stroužky česneku, špetka soli, špetka cayenského pepře, 1 lžička sekané petrželky

Jak na to:

Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 4 části. Po jednom nebo po dvou kouscích je opečeme na tuku. Když maso zhnědne, ochutíme je kardamonem, utřeným česnekem, cayenským pepřem, petrželkou a osolíme. Přilijeme tolik vody, aby maso bylo téměř ponořeno. Když voda začne vřít, dobře nádobu uzavřeme, zatřeseme s ní a umístíme ji na 55 minut do mírně vyhřáté trouby. Pak ji vyjmeme. Zbývá-li ještě nějaká tekutina, odpaříme ji na prudkém plameni. Za stálého míchání kuře opékáme na prudkém žáru a šťávu odškrabujeme ode dna. Jakmile se z tuku a šťávy vytvoří glazura, podáváme.

Podobné recepty:

Indické kuře s jogurtem, Indické kuře, Kuře v římském hrnci, Indické kuře, Indické kuře v jogurtu