Výborná fazolová polévka
6.2.2009

1 konzerva fazolý bílých nebo červených(ve slaném nálevu), máslo, hladká mouka, 1kostka zeleninového bujónu, 1 stroužek česneku, sůl,Provensálské koření, trochu mléka, 1větší mrkev
Jak na to:Do středně velkého hrnce uděláme z másla a mouky jíšku,zalejeme vodou a přidáme dobře opláchnutéfazole.Očistíme mrkev a nahrubo nastrouháme do polévky,přidáme rozdrobený zel.bujón a prolisovaný česnek a trochu Provensálského koření,povaříme asi 20min.,před dovařením zjemníme trochou mléka a podle chuti dosolíme.Podáváme s kostičkami opečené housky nebo opečeného toastu nakrájeného na kostičky.
Podobné recepty:Bulharská fazolová polévka Čorba, Fazolová polévka, Moravská fazolová polévka, Fasolada - řecká fazolová polévka, Fazolová polévka s bramborem