Hovězí na česneku
29.1.2009
1/2 až 3/4 kg hov. masa, 1 velká cibule, 1 hlavička česneku, špek, sádlo, hr.mouka (solamyl), sůl, pepř, mletý zázvor
Jak na to:Maso osolit, opepřit, prošpikovat a potřít rozmačkaným česnekem (hodně).Cibuli nakrájíme na kolečka a dáme na rozpálené sádlo. Zprudka opečeme maso a maličko posypeme mletým zázvorem. Podusíme a zalijeme asi 1dcl vody. Dáme do trouby na 10min. dusit, poté prolisujeme 5 stroužků česneku. Dusíme v troubě a málo podléváme. Vyndáme maso, nakrájíme. Zahustíme solamylem nebo hr. moukou. Přecedíme na maso.Podáváme s br. knedlíkem a špenátem.
Podobné recepty:Bramborová pochoutka s hovězí svíčkovou, Hovězí na česneku, Italské hovězí roštěnky, Metropolitan hovězí steak, Hovězí bifteky