Neapolská omáčka

Potřebujeme:

600 g rajčat, 200 g mletého hovězího masa, 50 g šunky, 50 g slaniny, 1 stonek celeru, 1 mrkev, 2 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, několik lístků bazalky, mletý pepř, sůl

Jak na to:

V hrnci zahřejeme olej, přidáme drobně krájenou slaninu, šunku, cibuli, mrkev a 5 minut restujeme. Na základ vložíme mleté maso a restujeme dalších 15 minut. Pak přidáme oloupaná a rozčtvrcená rajčata, třený česnek, sůl, pepř a na mírném ohni dusíme 1 až 1,5 hodiny. Krátce před dohotovením přidáme jemně sekanou bazalku.

Podobné recepty:

Neapolská pizza, Neapolská taška, Neapolská pizza, Neapolská pizza, Ruská omáčka