Neapolská taška

29.6.2012
Potřebujeme:

500 g hladké mouky, 10 g droždí, 250 ml vody, 0,5 dcl olivového oleje, 15 g sádla, 10 g soli, 250 g rajského protlaku, 10 g sýra, 50 g šunky, 50 g žampionů, 250 ml oleje, oregano

Jak na to:

Mouku, droždí, sůl, vodu, olivový olej a mast vy-mícháme a necháme 20 minut kynout.
Mezitím si připravíme omáčku: smícháme rajčatový protlak, oregano, olej a sůl. Po vykynutí uděláme z těsta kruh velikosti pizzy. Potřeme ho omáčkou. Poklademe na něj nastrouhaný sýr, šunku, žampiony a pokapeme olivovým olejem. Polovinu těsta přeložíme a okraje uzavřeme prstem. Smažíme v horkém oleji z obou stran do zlatová. Hotovou tašku polijeme omáčkou.

Podobné recepty:

Neapolská omáčka , Neapolská pizza, Neapolská pizza, Neapolská pizza