Neapolská pizza

28.8.2012
Potřebujeme:

100 ml mléka, 350 g polohrubé mouky, 1 konzerva sardinek, 150 g nastrouhaného ementálu, 2 natvrdo uvařená vejce, 300 g rajčat, 10 oliv (sardelí), 1 zelená paprika, 20 g droždí, olej, tuk na vymazání formy, oregano, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Z mouky, droždí, soli a mléka prohněťte hladké těsto, ze kterého zformujte bochánky a nechte kynout na teplém místě 2-3 hod.
Potom těsto opět prohněťte, rozválejte na šířku formy, vložte do vymazané formy a potřete olejem.
Navrch uložte očištěné rajčata, které nakrájejte na osminky, sardinky, nakrájené vejce, olivy a zelenou papriku nakrájenou na kolečka. Posypte ementálem, okořeňte pepřem a oreganem, osolte a pečte ve vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Neapolská pizza, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza