Neapolská pizza

12.11.2012
Potřebujeme:

100 ml mléka, 350 g polohrubé mouky, 1 konzervu sardinek, 150 g nastrouhaného ementálu, 2 natvrdo uvařená vejce, 300 g rajčat, 10 oliv (sardelí), 1 zeleninovou papriku, 20 g droždí, olej, tuk na vymazání formy, oregano, mletý pepř, sůl

Jak na to:

Z mouky, droždí, soli a mléka uhněteme hladké těsto, ze kterého zformujeme bochánky a necháme kynout na teplém místě 2 až 3 hodiny.
Potom těsto opět uhněteme, rozválíme na šířku formy, vložíme do vymazané formy a potřeme olejem.
Navrch uložíme očištěné rajčata, které jsme nakrájeli na osminky, sardinky, nakrájené vejce, olivy a zeleninovou papriku nakrájenou na kolečka.
Posypeme ementálem, okořeníme pepřem a oreganem, dosolíme a pečeme ve vyhřáté troubě.

Podobné recepty:

Neapolská pizza, Pizza taštičky, Pizza rohlíky, Tygříkova pizza od Medvídka Pú, Pivní pizza