Telecí plátky na slanině
3.5.2011

600 g telecího masa z kýty (nakrájené na plátky), 150 g slaniny (nakrájené na plátky), 2 cibule (nakrájené na plátky), špetka mletého pepře, 1-2 lžíce hladké mouky, sůl dle chuti, voda na podlit
Jak na to:Telecí maso omyjeme, nakrájíme, naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme a opepříme. Kastrol vyložíme plátky slaniny, na ně položíme plátky masa, plátky cibule, opět plátky slaniny a pod poklicí dusíme doměkka. Potom maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, zředíme vodou, promícháme a povaříme. Nakonec dle chuti osolíme, vložíme zpět plátky masa a prohřejeme.
Podáváme s rýží.
Telecí řízky po boloňsku, Telecí kotlety na modenský způsob, Plnění telecí řízek, Telecí plec na houbách, Telecí rolka